Rruga e pare e elektrizuar ne Suedi fillon testimin!

Written by on 15/05/2018

Rruga e pare e elektrizuar ne Suedi eshte e para ne bote per te ngarkuar automjetet ndersa vozisin se bashku, mund te ndihmoje ne uljen e kostos se larte te makinave elektrike. Projekti i financuar nga shteti, i quajtur eRoadArlanda dhe qe kushton rreth 5.82 milion dollare, perdor nje kamion te modifikuar elektrik qe leviz ngarkesen nga aeroporti i Arlanda i Stokholmit ne qendren logjistike prane Postnord per te testuar teknologjine.Nje hekurudhe e elektrizuar e montuar ne pisten e rruges prej 2 km ngarkon kamionin ne menyre automatike ndersa udheton mbi te.Nje krah i levizshem i bashkangjitur ne kamion zbulon vendndodhjen e hekurudhes ne rruge dhe ngarkimi ndalon kur automjeti eshte duke kaluar ose duke u ndalur.Sistemi llogarit edhe konsumin e energjise te automjetit, i cili mundeson qe te ngarkohen shpenzimet e energjise elektrike per automjet dhe perdorues. Ngarkimi gjate ngasjes do te thote se makinat elektrike nuk kane me nevoje per bateri te medha, te cilat mund te jene gjysma e kostos se nje makine elektrike. Testimi ne eRoadArlanda do te zgjase te pakten 12 muaj ne menyre qe kamioni elektrik te mund ta perdore ate nen kushte te ndryshme atmosferike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist