Profesionet me te respektuara te momentit

Written by on 19/01/2019

Profesionet me te respektuara te momentit

“Çfare do te behesh kur te rritesh?” eshte nje prej pyetjeve qe u behet me shpesh femijeve ne te gjithe boten. Dhe pergjigjja mund te varet nga periudha ne te cilen ne kemi lindur, sepse profesionet me te pelqyera te nje gjenerate jane ndryshe nga ato te nje gjenerate tjeter. Sondazhi i fundit i realizuar nga fondacioni Varkey u shtri ne 35 shtete, ku ne secilin prej tyre u pyeten rreth 1,000 persona te administrates publike ne lidhje me profesionet qe ata mendonin qe ishim me te repektuarat, duke u dhene atyre qe ata mendonin se ishin me pak te respektuarat nga 1 pike (vleresimi me i dobet) e me pas duke u rritur deri ne 14 (vleresimi me i larte). Mjeket kryesuan kete renditje si nje prej profesioneve me te respektuara, te ndjekur me pas nga avokatet dhe inxhinieret. Me pas u renditen drejtoret e shkollave, profesion ky qe sipas ketij sondazhi ishte me i vleresuar sesa i mesuesve te shkollave nentevjeçare, qe u renditen edhe me poshte se oficeret e policise, infermieret dhe financieret.

Group of cheerful doctors standing together and looking at camera.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist