OBSH jep alarm per ndotjen e ajrit, eshte bere si “duhani”!

Written by on 27/10/2018

Kryetari i Organizates Boterore te Shendetesise ka paralajmeruar se ndotja e ajrit eshte si “duhani” duke bere te ditur ne nje njoftim zyrtar qe duhani po vret 7 milione njerez ne vit dhe po demton  miliarda njerez me shume. Mbi 90% te popullsise se botes vuan nga ajri toksik, dhe nje ekip studiuesish po zbulojne gjithnje e me shume ndikimet e thella ne shendetin e njerezve, veçanerisht te femijeve. OBSH eshte duke pritur konferencen e saj te pare globale mbi ndotjen dhe shendetin e ajrit ne Gjeneve javen e ardhshme, duke perfshire nje dite veprimi te nivelit te larte ne te cilin kombet dhe qytetet pritet te bejne angazhime te reja per te ulur ndotjen e ajrit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist