Nese keni Android mund t’ju pergjojne ne Kine

Written by on 21/04/2018

Nese keni Android mund t’ju pergjojne ne Kine

Keni nje telefon me sistem operimi Android? Ju mund te jeni mes 700 milione perdoruesve, telefonat e te cileve dergojne ne menyre te fshehte gjithe te dhenat tuaja ne Kine. Mbi 700 milione pajisje te tilla dergojne pa dijenine tuaj dhe automatikisht çdo 3 dite te gjithe mesazhet tuaja, historikun e telefonatave, listen e kontakteve, historikun e vendndodhjes dhe gjithe te dhenat e aplikacioneve te instaluara ne Kine.Ky eshte zbulimi i bere nga ekspertet e sigurise “Kryptowire” fillimisht ne 2016, i raportuar edhe nga NeewYork Times, zbulim qe eshte perforcuar se fundmi.Ata thone se kjo eshte verejtur tek te gjitha pajisjet sistemi i te cilave perditesohet nga kompania kineze “Shanghai AdUps Technology”.Markat e telefonave qe kjo kompani u ofron sherbimet e saj jane kryesisht ato kineze, si ZTE dhe Huawei.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist