Ne 2018, u zhduken miliona peme nga siperfaqja e Tokes

Written by on 26/04/2019

 

 

”Global Forest Watch” , ka publikuar shifrat e frikshme te shpyllezimit global per vitin 2018.  Sipas ketyre te dhenave, plot 12 milionë hektarë, të mbuluara me pemë, jane zhdukur nga siperfaqja e tokes vitin e kaluar. Veçanërisht shqetësuese është zhdukja e 3,6 milionë hektarëve të të ashtuquajturit ”rainforest”, që përmban pemë veçanërisht të mëdha në moshë dhe ruan sasi të mëdha të karbonit në krahasim me pyjet e tjera. ”Të dhënat u hartuan nga Universiteti i Marylandit”, sipas”Global Forest Watch” duke përdorur vlerësimin e imazhit satelitor.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist