Ja përse turistët e huaj, rikthehen për pushime në Shqipëri!

Written by on 26/04/2019

 

 

Për 5 vjet, nga 2014 deri në 2018,  Shqiperine e kane vizituar rreth 21 milionë turiste, referuar te dhenave te fundit te  INSTAT . Shtetasit e huaj që vizitojnë Shqipërinë,sipas ketij raporti, qëndrojnë mesatarisht 4 netë, kryesisht në hotele, dhe udhëtojnë me makinat e tyre private. Shpenzimet ditore të turistëve shkojnë mesatarisht në 52 euro. Ndërkohë që turistët besnikë që zgjedhin vendin tonë për të pushuar mbeten kosovarët, por edhe hyrjet e shtetasve të huaj nga rajoni i Europës janë rritur përgjatë 2018-s. Nje prej arsyeve te forta se , perse turistet rikthehen per te pushuar ne Shqiperi jane cmimet me te lira ne krahasim me vendet fqinje te Europes.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist