Këtë fundjavë duhet të shkoni në Korcë

Written by on 26/04/2019

 

 

Në prag të festës së Pashkës në qytetin e Korçës është çelur Panairi i Poçerisë, një traditë e përvitshme për objekte dhe suvenire që besimtarët i blejnë me shpresën se do t’u sjellin mbarësi. Tregtaret dhe artizanët korçare i kanë ekspozuar punimet e tyre prej balte dhe qeramike për shitje, në dhjetëra stenda në sheshin para katedrales “Ringjallja e Krishtit”. Qyteti i Korçës është një nga qytet që shquhet për artin e poçerisë, dhe kjo traditë është zhvilluar gjithmone gjatë festimit të Pashkëve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist