Ndotja, Bill Gates mbeshtet heqjen e CO2 nga ajri!

Written by on 08/06/2018

Nje kompani kanadeze, e mbeshtetur nga Bill Gates, thote se ka arritur nje stad te rendesishem ne zhvillimin e teknologjise qe mund te heqe CO2 nga ajri.Inxhinieret e karbonit, kane botuar nje studim te rishikuar qe tregon se ata mund te kapin karbonin per nen 100 dollare per nje ton.Ky do te ishte nje perparim i madh ne çmimin aktual prej rreth 600 dollare per ton.Kompania thote se qellimi i tyre i menjehershem eshte prodhimi i lendeve djegese sintetike te lengshme te prodhuara nga karboni dhe energjia e rinovueshme.”Ndreqjet” teknologjike per ndryshimet klimatike te emetimit te karbonit jane konsideruar gjithmone me disa dyshime nga shkencetaret.Planet per te ndertuar mburoja diellore ne hapesire ose per te mbjelle detet me materiale per te thithur karbonin jane pare si te rrezikshme per te bere te mundur uljen e emetimit.Megjithate, planet per te kapur CO2 direkt nga ajri


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist