National Geographic bashkohet ne luften kunder mbetjeve plastike!

Written by on 26/05/2018

Revista National Geographic ka nisur nje fushate informative dhe tronditese qe quhet “Planet ose Plastike”. Shume prej nesh jane te vetedijshem se ka shume, shume plastike ne mjedisin tone. Ne te gjithe ndihemi pak fajtore kur hedhim nje tjeter paketim plastike me nje perdorim direkt ne plehra, duke e ditur se po kontribuojme per nje problem qe eshte teper i madh. Po sikur te ishim perballur me pasojat e tmerrshme te varesise tone plastike? Magazina e revistes po udheheq vet shembullin, duke derguar botimet e tyre ne leter ne vend te plastikes. Nderkohe ka shperndare edhe imazhe te fuqishme qe ilustrojne gjallerisht demin qe 9 milion ton mbeturina plastike çdo vit i ben mjedisit dhe kafsheve te egra. Shkencetaret dhe hulumtuesit nga revista shpresojne te mbushin boshlleqet e njohurive rreth ndikimeve afatgjata te plastikes, pasi ajo shperndahet ne grimca mikroskopike qe perfundimisht hyjne ne zinxhirin tone ushqimor. Ata gjithashtu synojne te fitojne nje kuptim me te mire te udhetimit te tij nga burimi ketu ne toke, deri ne thellesite me te thella te oqeanit.

 


 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist