Masat anti-duhan cojne ne renien e numrit te duhanpiresve ne France!

Written by on 29/05/2018

Numri i duhanpiresve ne France ka rene ndjeshem, sidomos se fundmi, per shkak te serise se masave qe autoritetet kane marre ndaj ketij vesi qe demton shendetin.Sipas Organizates se Shendetit Publik ne France, qe kreu studimin, nje milion persona lane duhanin brenda nje viti, nga ai 2016 deri ne 2017-n.Nje reduktim i tille i numrit te duhanpiresve nuk shihej prej nje dekade, e autoret e studimit thone se ashpersimi i klimes ndaj duhanpiresve duket se eshte shkaku kryesor.Sipas studimit, duhanpirja ka shenuar renie mes adoleshenteve dhe sidomos njerezve me te ardhura te uleta, efekt i drejtperdrejte i rritjes se çmimit.Masa te tjera perfshijne rimbursimin per ata qe perdorin zevendesues te duhanit, paketa neutrale apo me fotografi njerezish te semure nga duhani, si dhe fushatat e shpeshta antiduhan.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist