Kulla qe pastron ajrin? Funksionon ne Kine

Written by on 22/12/2018

Shkencetaret thone se projekti me i fundit eksperimental, ai i krijimit te nje kulle qe pastron ajrin, duket se ka nisur te funksionoje ne Kine. Shkencetaret e institutit te Tokes dhe Mjedisit, ne Akademine e Shkencave te Kines, thane se kane pare permiresime ne cilesine e ajrit ne nje hapesire prej 7.7 km. Kulla eshte 100 metra e larte dhe funksionon duke krijuar shtresa te mbuluara serrash, te cilat thithin ajrin, e ngrohin nepermjet energjise diellore dhe pastaj e qarkullojne neper shume filtra pastrues. Qyteti ku eshte testuar projekti ka pasur ndotje te larte, dhe pajisja duket se ka dhene rezultat.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist