Keshilla sesi te ruheni nga hacker-at gjate blerjeve te se “Premtes se Zeze”!

Written by on 22/11/2018

Ngjarjet e medha si E Premtja e Zeze (23 nentori i kesaj jave), ofrojne nje mundesi te mire per t’i sjelle konsumatoret e te gjitha produkteve me prane metodave te reja te perzgjedhjes se tyre. Eshte e premtja qe ndjek Diten e Falenderimeve ne SHBA dhe karakterizohet nga ulje te jashtezakonshme per blerjet online. Universiteti Politeknik i Milanos ka bere nje liste me keshilla sesi te bejme blerje te sigurta online pa rrezikuar nderhyrjet nga hackerat ne llogarite tona.  1. Beni blerje online vetem nga faqe interneti te sigurta dhe te njohura. 2. Asnjehere mos jepni te dhenat tuaja te identifikimit ose informacione te tjera financiare te panevojshme. 3.Mos perdorni fjalekalime te thjeshta dhe te njejta per çdo sherbim. 4. Mbajini pajisjet tuaja personale vazhdimisht te perditesuara dhe te pajisura me zgjidhje specifike te sigurise si p.sh. me antivirus.5. Mos i besoni ofertat qe vijne nga email-e “te dyshimta”. 6. Shkarkoni aplikacionet per blerje online vetem nga dyqanet zyrtare. 7. Gjate blerjeve ne internet mos perdorni nje rrjet ei-fi te hapur, por rrjete te mbrojtura. Nderkohe per te ruajtur çdo demtim, mund te perdorni kartat me parapagese ne te cilat te hidhni vetem parate e nevojshme per blerjen qe doni te realizoni.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist