Kampionati Boteror i Futbollit sjell rritje ekonomike ne Rusi!

Written by on 27/04/2018

Kampionati Boteror i Futbollit sjell rritje ekonomike ne Rusi!

Kampionati Boteror qe do te zhvillohet kete vit ne Rusi nuk ka nisur ende, megjithate, nderkohe, ky kompeticion ka pasur ndikim te “jashtezakonshem” ne ekonomine e vendit. Kete e beri te ditur presidenti i Komitetit Organizator te Turneut i cili komentoi te dhenat e nje raporti paraprak. Ne periudhen mes 2013 dhe 2018, ndikimi total ne PBB eshte 867 miliarde rubla, pra rreth 1% e Prodhimit te Brendshem Bruto. Pa Kupen e Botes sipas autoriteteve Rusia nuk do te kishte rritje ekonomike ne vend. Shpenzimet totale per Rusi 2018, nga periudha 14 qershor – 15 korrik, do te kontribuojne ne rritjen ekonomike me 26 – 30,8 miliarde dollare gjate dhjetevjeçarit 2013 – ‘23. Per te pritur eventin jane bere investime te rendesishme ne aeroporte, rruge, klinika dhe impiante sportive ne dhjete qytete te Rusise. Nderkohe fale Kupes se Botes jane krijuar 220,000 vende te reja pune, perfshire ato qe lidhen me infrastrukturen e re dhe projektet me stadiumet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist