Islanda kerkon te rigjalleroje pyjet e shkretuara prej shekujsh!

Written by on 12/04/2018

Islanda kerkon te rigjalleroje pyjet e shkretuara prej shekujsh!

Islanda deshiron te rigjalleroje pyjet qe shekuj me pare mbulonin 40% te territorit te saj dhe qe u shkaterruan nga Vikinget per te krijuar kullota dhe per dru zjarri.Pemet mbulojne aktualisht vetem 2 % te ishullit dhe sherbimi pyjor islandez deshiron te mberrije ne 12 % deri ne vitin 2100.Islanda eshte e famshme per peizazhet pa peme por vendi nuk ishte keshtu ne fillim. Kur vikinget e kolonizuan ne shekullin e 9 pas Krishtit, ishte mbuluar me pyje rreth 40 % e tij.Nder shekuj, pemet u rrezuan per te krijuar kullotat e per shfrytezimin e drureve deri ne ate mase sa krijuan imazhin qe ka sot vendi. Sherbimi kombetar pyjor ka kerkuar varietet jo autoktone qe mund te rriten ne Islande, mes tyre edhe pisha.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist