Ishulli me gurin e cmuar me te vecante ne bote

Written by on 09/04/2019

 Ne nje studim te kryer nga Universiteti i British Columbia eshte zbuluar se ne ishullin Baffin gjendet nje gur I cmuar I rrale, kristali Kobalt blu. Mendohet se ky Kristal eshte formuar 1.8 miliard vjet me pare kur temperaturat ne ishull ishin rreth 800 ° C . Guri i gjetur në këtë ishull përmban të gjithë faktorët e duhur, që janë të nevojshëm për të prodhuar këtë gur të çmuar dhe 2 mostrat e gjetura ishin relativisht mirë të ekspozuara dhe nuk kërkonin gërmime të gjëra.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist