Instat: Ja te rejat e fundit per popullsine shqiptare!

Written by on 19/02/2019

Popullsia e Shqiperise ne 1 janar 2019, rezulton 2.862.427 banore duke pesuar nje renie me 0,3%, krahasuar me 1 janar 2018, beri te ditur sot INSTAT. Gjate vitit 2018, shtesa natyrore e popullsise eshte 7130 banore (Lindje-Vdekje), duke pesuar nje renie prej 17,4%, krahasuar me nje vit me pare. Tirana ze rreth 31,3% te popullsise gjithsej, duke vazhduar te jete nje nga qarqet me te populluara te vendit, duke u ndjekur me pas nga Fieri 10,3% dhe Durresi 10,1%.INSTAT ben te ditur se, raporti gjinor i popullsise gjithsej ka pesuar renie ne krahasim me 2017 nga 101,3 ne 100,1 meshkuj per 100 femra. Ndersa ne vitin 2018, mosha mesatare e popullsise rezulton 35,4 vjeç.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist