Turizmi shqiptar ne analizen ekonomike te BNE Intellinews!

Written by on 19/02/2019

Duke u mbeshtetur shume te turistet e paketave nga Evropa Lindore dhe shtetet fqinje ballkanike qe kalojne ne plazhet e saj ne sezonin e veres, Shqiperia gradualisht e diversifikon oferten e saj turistike, ka shkruar se fundmi BNE Intellinews, portal i famshem per studimet ekonomike nga Evropa Lindore, Eurasia, Lindja e Mesme dhe Afrika. Sipas nje studimit te fundit per turizmitn shqiptar , ky sektor perben me shume se nje te katerten – 26.2% te PBB-se se Shqiperise.Megjithate, perfaqesuesit e industrise besojne se ka potencial te madh per te zgjeruar llojet e turizmit qe ofrohen larg pushimeve tradicionale te paketave, sipas portalit ekonomik.Kjo duke zgjatur sezonalitetin dhe duke ofruar nje game te gjere mundesishe si turizmi kulturor, gastronomik dhe ai i aventures.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist