“Il Fatto Quotidiano”: Shqiperia gjithnje e me shume e preferuar nga italianet

Written by on 21/08/2018

 

Mediat italiane theksojne gjithnje e me shume faktin se numri  i turisteve italiane po rritet me ritme teper te shpejta ne Shqiperi, e sidomos nga deti. Sipas “Il Fatto Quotidiano” kurre me pare nuk jane pare kaq shume njerez ne piken e hipjes ne tragetet qe nga Brindizi shkojne ne Vlore dhe Sarande.Vendi i Shqiponjave po le pas konkurrencen greke dhe italiane fale çmimeve te uleta dhe plazheve te bukura. Nga viti 2012 deri ne vitin 2017, hyrjet kane kaluar nga 3,2 milione ne 5,1 milione persona, mbi te gjitha italiane. Megjithate gazeta e njohur shkruan se edhe pse nje parajse pushimesh e arritshme nga te gjithe, Shqiperia po rrezikon te demtohet nga rritja e ndertimeve te resorteve dhe banesave te ngritura siper shkembinjve dhe mungesa e nje plani urbanistik te qendrueshem.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist