Freedom House me raportin e fundit per lirine e medias, Shqiperia pjeserisht e lire!

Written by on 25/04/2018

Freedom House me raportin e fundit per lirine e medias, Shqiperia pjeserisht e lire!

Ne prag te dites boterore te lirise se medies, Freedom House, ka analizuar gjendjen e mediave duke u mbeshtetur ne raportet per Lirine ne Bote, Vendet ne tranzicion dhe Lirine ne internet, sipas se ciles pavaresia e medies eshte nen trysni ne cdo rajon te botes. Raporti thekson se edhe Shtetet e Bashkuara u terhoqen nga roli tradicional si kampion dhe nje shembull i demokracise. Sipas organizates qe ka analizuar te dhenat nga 195 vende, ne vitin 2017, 88 vende radhiten ne mesin e vendeve te lira, 59 jane me liri te pjesshme dhe 49 radhiten ne mesin e vendeve jo te lira. Shqiperia dhe Kosova radhiten ne mesin e vendeve pjeserisht te lira, se bashku me Maqedonine, Bosnje e Hercegovinen dhe Malin e Zi. Ndersa Serbia dhe Kroacia, radhiten ne mesin e vendeve te lira.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist