Franca ndalon perdorimin e telefonave ne shkolle!

Written by on 09/06/2018

Deputetet franceze votuan ligjin per ndalimin e perdorimit te celulareve ne shkollat fillore dhe shkollat e mesme. Sipas masave te reja, ligji ben nje perjashtim per telefonat e perdorur per ‘qellime pedagogjike’ ose pajisjet e nevojshme per femijet me aftesi te kufizuara.Sugjerimi i ligjit mbi ndalimin e perdorimin e telefonave ne shkollat fillore dhe te mesme u miratua ne nje seance publike. Pas votimit, ligji pritet te shkoje ne Senat per miratim. Ministri i arsimit ne France e quajti ate nje ‘mase detoksifikimi’ per te luftuar shperqendrimin dhe ngacmimin. Nese miratohet, ligji i ri do te nise te zbatohet ne fillimit te vitit te ardhshem shkollor, ne muajin shtator. Nderkohe, kritiket u shprehen se do te jete e veshtire te zbatohet pasi mesuesit nuk do te jene ne gjendje te mbajne nen kontroll çdo nxenes.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist