Cila do te jete figura e re ne kartemonedhen 50 paund ne Britani?

Written by on 28/11/2018

Banka e Anglise ka publikuar nje liste shkencetaresh qe jane propozuar si imazh per kartemonedhen e re 50 paund. Ne liste jane pioneret i kompjuterave Alan Turing dhe Ada Lovelace, shpikesi i telefonit Alexander Graham Bell apo astronomi Patrick Moore.Banka ka marre gjithsej 174 mije e 112 propozime, nga te cilat 114 mije permbushin kriterin e zgjedhjes.Per te qene ne liste, individet duhet te jene reale, qe nuk jetojne me dhe qe kane kontribuar ne fushen e shkences ne Mbreterine e Bashkuar.Ne liste eshte gjithashtu eksperti i vrimave te zeza Stephen Hawking, zbuluesi i penicilines Alexander Fleming por edhe ish kryeministrja Margaret Thatcher, qe ka qene shkencetare para se te behej kryeministre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist