Bill Gates prezanton tualetet inovative, revolucion ne higjene!

Written by on 07/11/2018

Bill Gates mendon se tualetet jane nje biznes serioz dhe ai eshte i gatshem te vere nje bast qe  ‘rishpikja’ e kesaj lehtesie thelbesore mund te jape 200 miliarde dollare plus ne kursime. Filantropisti miliarder, fondacioni i te cilit ka shpenzuar 200 milione dollare keto shtate vite per te financuar kerkime ne lidhje me higjienen, prezantoi rreth 20 dizajne te reja tualetesh per perpunimin e higjienes dhe llumit qe eliminojne patogjenet e demshem dhe konvertojne mbeturinat trupore ne uje te paster dhe pleh. Thuhet se teknologjite qe do te perdoren jane perparimet me te rendesishme te kanalizimeve ne pothuajse 200 vjet. Zbulimet e reja per sterilizimin e mbeturinave njerezore mund te ndihmojne vdekjet e pothuajse 500,000 foshnjave dhe te kursejne 233 miliarde dollare ne vit ne kostot qe lidhen me semundjet e shkaktuara nga uji i ndotur.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist