Argjentina në errësirë të plotë

Written by on 18/06/2019

 

 

Argjentina ka mbetur pa energji elekrtike  duke rënë në errësirë të plotë. Ekspertët e energjisë nuk kanë dhënë një arsye se përse ka ndodhur shkëputja e energjisë elektrike, megjithëse është aluduar për një sulm kibernetik. Ndërkohë presidenti i Argjentinës Mauricio Macri  e ka quajtuar ndërprerjen e energjisë të paprecedent dhe ka kërkuar një hetim zyrtar për çështjen. Për shkak se rrjeti i Argjentinës është i lidhur me Paraguain dhe Uruguain , edhe banorët e këtyre të fundit janë prekur nga shkëputja e energjisë elektrike.

A man writes by candlelight as his neighbourhood Parque Batlle goes without electricity, although power has mostly been restored after a massive blackout in Argentina cut electricity to much of neighbouring Uruguay and swaths of Paraguay, in Montevideo, Uruguay June 16, 2019. REUTERS/Mariana Greif NO RESALES. NO ARCHIVES


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist