Apple me rritje ne tre muajt e pare te vitit!

Written by on 03/05/2018

Apple publikoi rezultatet fiskale per periudhen qe perfundoi me 31 mars, me qarkullim 61,14 miliarde dollare, ne rritje me 16% krahasuar me te njejten periudhe te vitit 2017.Rriten shitjet e iPhone, iPad dhe po ashtu kategoria “produkte te tjera” qe perfshin nder te tjera, Apple Watch dhe asistentin HomePod, qarkullimi i te cilave u rrit me 28% duke arritur shifren 4 miliarde dollare.Gjithsesi iPhone mbetet burimi kryesor i fitimeve, 62% e totalit. Numri i iPhone-ve te shitur gjate tremujorit te pare te vitit 2018 arriti ne 52,2 milione, ndersa iPad ndalen ne 9,1 milione.Tregu kryesor mbetet Amerika, ku qarkullimi i Apple arrin ne 25 miliarde dollare, por rritja me e madhe ka ardhur nga Azia, ku mes Kines, Japonise dhe pjeses tjeter te Azi Paqesorit flitet per 47% te fitimeve me shume krahasuar me vitin 2017.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist