Apple, kompania me “green”

Written by on 16/04/2018

Apple, kompania me “green”

Apple eshte e gjitha “green”. Kompania me seli ne Cupertino ka arritur objektivin per furnizimin e gjithe strukturave te saj, nga dyqanet tek data center, e me tej te zyrat, me energji te rinovueshme. Objektivi eshte arritur fale 23 furnizuesve me energji te paster, 9 prej te cileve jane te rinj. Ky eshte nje rezultat edhe me i dukshem, duke marre parasysh se vetem tete vjet me pare, perqindja e energjise se rinovueshme ishte 16%. Nderkohe edhe, Google beri te ditur se ne vitin 2017, kerkesa energjetike eshte mbuluar e gjitha nga energjite e rinovueshme. Kompanite e tjera teknologjike ne bote jane larg shifrave te arritura nga Apple dhe Google per sa u perket energjive te rinovueshme. Facebook ka arritur ne 25% te kerkeses te data center te saj qe furnizohet me energji te paster, ndersa Amazon eshte duke punuar per te siguruar mbulimin total te qendrave perpunuese te te dhenave. 

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist