Zhvillimi i kësaj teknologjie do të lehtësojë udhëtimet ajrore!

Written by on 04/12/2019

Studiuesit po testojnë teknologjinë e re që e quajnë “Inovation Checkpoint”, për të shmangur ankesat e udhëtarëve për elektronikën, lëngjet dhe heqjen e këpucëve. Procesi përdor një sensor në një dron për të zbuluar bomba të bëra në shtëpi dhe skanerë për të hetuar sendet në një valixhe, kështu që asgjë nuk është e nevojshme të hiqet. Sensori është në fazat e para të zhvillimit, por do të jetë në madhësinë e një telefoni kur të përfundojë. Skanuesit e rinj mund të shohin lehtësisht përmes gjithë rrëmujës në çanta. Teknologjia po testohet aktualisht në një aeroport në Las Vegas, Nevada por departamenti i sigurisë si transportit shpreson që të kalojë në të gjithë vendin deri në vitin 2022.


Current track

Title

Artist

Background