Zbulohet nje vendbanik antik ne Bushat te Shkodres!

Written by on 31/05/2018

Nje vendbanim antik, qe besohet se i perket shekullit te 6 para eres sone eshte zbuluar ne Bushat te Bashkise se Vaut te Dejes ne Qarkun e Shkodres.Aktualisht eshte zbuluar porta hyrese e qytetit dhe muri rrethues i fortifikimit, i cili eshte i nje trashesie prej 3 metrash, si dhe disa amfora.Vendbanimi shtrihet rreth 10 km larg kalase se Shkodres dhe 20 km nga Kalaja e Lisusit antik, ç’ka eshte nje prej te dhenave me te rendesishme ne identifikimin e qytetit dhe dokumentimin e vendbanimeve ilire. Ekspertet do te vijojne me tej verifikimet e nevojshme per kete sit te ri.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist