Viti 2018, nje boom turistik per vizitoret dhe te ardhurat ne Shqiperi!

Written by on 10/11/2018

Viti 2018 ka shenuar nje bum turistik persa i perket numrit te vizitoreve ne vendin tone, e si rrjedhoje edhe te ardhurave nga ky sektor ne buxhetin e shtetit kane shenuar vleren e 2 miliarde euro. Sipas ministrit te turizmit gjate mbledhjes se fundit per buxhetin e turizmit 2019 ne Komisionin e Veprimtarive Prodhuese, kjo vjen jo si arritje e politikave te ndjekura gjate 5 viteve te fundit nga qeveria. Sipas ministrit viti 2018 shenoi 20% me shume rritje nga viti 2017 dhe pritet qe Shqiperine ta vizitojne 6 milione turiste te huaj. Projekbuxheti i turizmit dhe mjedisit per vitin e ardhshem do te kete dy drejtime prioritare: Iinvestimet direkte qe kane te bejne me politikat dhe marketingun e destinacioneve turistike shqiptare si dhe menaxhimi i zonave me perparesi per zhvillimin e turizmit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist