Vijojnë përplasjet, çfarë ndodh nëse Kina dhe Gjermania përkeqësojnë marrdhëniet diplomatike!

Written by on 16/12/2019

 

 

Ambasadori i Kinës në Gjermani ka “kërcënuar” Berlinin me hakmarrje nëse përjashton “Huawei Technologies” si furnizues të pajisjeve 5G, duke përmendur miliona automjete, të cilat kompanitë gjermane shesin në Kinë. “Qeveria kineze nuk do të qëndrojë duarkryq”. Komentet e ambasadorit  kanë ardhur në përgjigje të rezistencës në rritje kundër Huawei në mesin e disa ligjvënësve në koalicionin qeverisës të kancelares gjermane Angela Merkel. Legjislacioni gjerman nuk e emërton qartë Huawei-n, ai është i përshtatshëm për kompaninë kineze dhe vjen pas disa muajsh debat për sigurinë 5G. 


Current track

Title

Artist

Background