Varret e lashta egjiptiane 4500 vjeçare gjenden në Giza!

Written by on 07/05/2019

 

 

Arkeologët që punojnë pranë piramidave të Gizës, kanë zbuluar varre të lashta egjiptiane që datojnë rreth vitit 2500 para erës sonë. Zbulimi i madh , përfshin një varr gëlqeror familjar nga dinastia e pestë egjiptiane , periudhë që përfshin shekullin e 25-të dhe 24-ët para erës sonë. Arkeologët gjithashtu kanë gjetur objektë të tjera në varre. Varri përmban mumjet e dy njerëzve, të cilët mendohen të jenë figura të shquara egjiptiane. Njëri prej tyre mund të jetë faraoni Khafre i cili ndërtoi 2 nga tri piramidat e famshme të Gizës.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist