Ura me e gjate ne bote inagurohet me 23 tetor

Written by on 20/10/2018

Ura me e gjate ne bote inagurohet me 23 tetor

Ura Hong Kong-Zhuhai-Macao, e cila lidh anet lindore dhe perendimore te Deltes se lumit Pearl ne jug te Kines, do te hapet zyrtarisht me 23 tetor.Nje strukture titanike qe nderlidh nje ure, kater ishuj artificiale dhe nje tunel prej 6.7 kilometra shtrihet ne nje total prej gati 55 kilometra. 40,000 vetura pritet te qarkullojne çdo dite ne trajektoren e kesaj ure gjigante. Ky ndertim prej 15 miliarde eurosh do te zvogeloje kohen e udhetimit mes ketyre tre qyteteve ne 45 minuta kunder tre oreve deri me tani. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist