UNESCO thirrje Afganistanit/ Mbroni Trashëgimisë Botërore nga plaçkitjet!

Written by on 20/08/2021

UNESCO, në një deklaratë të dhënë ditën e djeshme, i ka bërë thirrje autoriteteve në Afganistan që të ruajnë trashëgiminë kulturore të vendit në diversitetin e tij dhe të marrin të gjitha masat e nevojshme për të kursyer këto trashëgimi nga dëmtimet dhe plaçkitjet.

“Çdo dëmtim ose humbje e trashëgimisë kulturore do të ketë vetëm pasoja negative në perspektivat për paqe të qëndrueshme dhe ndihmë humanitare për njerëzit e Afganistanit,” thuhej në deklaratë.

Ekzistojnë një numër vendesh të Trashëgimisë Botërore të UNESCO -s në vend, përfshirë Minaren dhe Mbetjet Arkeologjike të Jamit, dhe mbetjet arkeologjike të Luginës së Bamiyanit. Vende të tjera të rëndësishme që duhet të mbrohen përfshijnë Qytetin e Vjetër të Heratit dhe Muzeun Kombëtar në Kabul.

Radio Travel.al


Current track

Title

Artist

Background