Turizmi vec zhvillimit sjell edhe rritje te emetimeve te gazrave ne atmosfere!

Written by on 08/05/2018

Nje studim i publikuar se fundmi ben me dije se rritja teper e shpejte e sektorit te turizmit eshte pergjegjese per 8% te emetimeve globale te gazrave me efekt serre, 4 here me e larte seç besohej. Keto gazra bllokojne nxehtesine ne atmosfere duke prodhuar efekt serre, e per rrjedhoje duke e bere me te ngrohte planetin. Ne 5 vitet e fundit, shpenzimet ne fushen e turizmit ne bote u rriten nga 2.500 miliarde dollare ne 4.700 miliarde. Nderkohe deri ne vitin 2025 sektori do te vijoje te rritet me te pakten 4%. Turizmi, duke marre ne konsiderate rritjen dhe intensitetin e dioksidit te karbonit do te perfaqesoje nje pjese ne rritje te emetimeve globale te gazrave me efekt serre edhe ne vitet ne vazhdim.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist