Turizmi në Kanada, humbje të papara përgjatë 2020-ës!

Written by on 10/03/2021

Ekonomia e turizmit në Kanada pësoi humbje të madhe në vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19 dhe është sektori më i kërcënuar në ekonominë e vendit.  Nga prilli në nëntor 2020, të ardhurat nga transporti ajror për pasagjerët ranë me 91 përqind ndërsa të ardhurat nga akomodimi ranë me 71 përqind.

Canada seeks to regain big tourism appeal – RCI | English

Bizneset e vogla dhe të mesme përbëjnë 99 përqind të ndërmarrjeve në sektorin e turizmit. Pasagjerët në linjat kryesore ajrore kanadeze për muajin qershor arritën në 440.000, pra 6.7 milionë më pak pasagjerë krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist