Turizmi me hapa pozitive ne Shqiperi, 2.1 milione turiste te huaj nga janari ne gusht!

Written by on 25/09/2018

 

Sektori i turizmit dhe biznesit, rriti fluksin e vizitoreve te huaj ne Shqiperi. INSTAT bene te ditur se, gjate periudhes janar – gusht 2018, per qellime pushimi kane hyre ne vendin tone  2.1 milione te huaj, me nje rritje prej 12.3% ne krahasim me te njejten periudhe te te viti me pare. Rritja me e madhe eshte shenuar gjate gushtit ku jane regjistruar 960 mije turiste te huaj.  Nderkohe numri i shtetasve te huaj te hyre ne vendin tone ne tetemujorin e 2018 ishte mbi 4 milione. Nga janari ne gusht nder vendet qe kane hyrjet me te larta te shtetasve ne Shqiperi, Gjermania ka pasur rritjen me te madhe 36.9 % .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist