Turizmi gjalleron konsumin ne vend, rriten shpenzimet e turisteve

Written by on 31/01/2019

Turizmi gjalleron konsumin ne vend, rriten shpenzimet e turisteve
Ne 2018-n, blerjet ne vend kane qene me te qendrueshme, te nxitura dhe nga gjallerimi i
aktivitetit te turizmit ne vend, teksa Shqiperia u kthye ne nje destinacion te preferuar te
europianeve dhe jo vetem. Turistet kane shpenzuar per hotele, ushqime, pije, udhetime,
argetim, apo dhe per blerjen e suvenireve te “vendit te shqiponjave”. Sipas INSTAT,
numri i vizitoreve te huaj qe zgjodhen Shqiperine per te pushuar u rrit me rreth 16 per
qind ne 2018-n, ne raport me nje vit me pare. Te dhena te tjera te bilancit te pagesave te
Bankes se Shqiperise tregojne ne periudhen janar-shtator, te huajt kane sjelle ne vend
1.47 miliarde euro, niveli me i larte rekord i regjistruar ndonjehere. Ne raport me nje vit
me pare, kjo shume eshte rritur me 12%. Vetem ne tremujorin e trete, qe perkon me
kulmin e sezonit turistik ne vend, turistet dhe te huajt shpenzuan ne vend 863 milione
euro, me nje zgjerim prej 16% ne raport me te njejten periudhe te nje viti me pare.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist