Tirana, qyteti i të rinjve; Zgjidhet mes 5 kandidatëve të “kryeqytetit të të rinjve”

Written by on 15/03/2019

Tirana është përzgjedhur si një ndër 5 qytetet kandidate për t’u vlerësuar si kryeqyteti Europian për të rinjtë.

 
 

Qytetet pjesëmarrëse janë përzgjedhur nga një panel i pavarur si Parlamenti Europian, Komiteti i rajoneve, Kongresi i autoriteteve lokale dhe rajonale të Këshillit të Europës, Komiteti Ekonomik dhe social Europian, Lëvizja Europiane Ndërkombëtare e shumë organizma të tjerë ndërkombëtarë.

Projektet që e renditen finaliste kryeqytetin shqiptar janë aktivitetet e shumta rinore si Tirana Fets ,Java Europiane, Ditët e Hapura të Edukimit të BE, Ditët Rinore të Strat-upeve e të tjera.

Vëmendja ndaj politikave rinore ka qenë një mangësi e vazhdueshme e qeverive shqiptare dhe vetëm vitet e fundit kur Shqipëria u bë zyrtarisht vend kandidat për në BE agjenda e të rinjve është shndërruar në prioritet.

Kryetari i bashkisë Veliaj, filloi t’i jepte zë projekteve për rininë që kur ishte ministër i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë. Ndërkohë që tani Këshilli bashkiak nënshkroi aktin e themelimit të bordit këshillimor të rinisë, i cili përfaqëson interesat e të rinjve në politikë-bërje.

 

Top Channel


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist