Teleskopit qe ka zbuluar me shume se 2300 planete po i mbaron karburanti!

Written by on 20/03/2018

Teleskopi i NASA-s Kepler po i mbaron karburanti dhe brenda disa muajsh do te pushoje se funksionuari. Observatori i hapesinor ka zbuluar me shume se 2300 planete. Pas nente viteve ne fluturim rreth orbites se Tokes, teleskopi ka sfiduar kufijte e planit origjinal te misionit dhe ka mbijetuar ndaj çdo mosfunksionimi mekanik, duke mbledhur informacion jetesor rreth perberjes se Rruges se Qumeshtit. Misioni i Keplerit fillimisht ishte planifikuar te zgjaste vetem dy vjet. Sidoqofte, anija kozmike vazhdoi te funksiononte ne menyre te persosur, duke paraqitur probleme vetem ne vitin 2013 qe e lane ate te paafte per te ruajtur nje rotacion te qendrueshem ne hapesire.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist