Sot Dita Nderkombetare e Mjedisit, tema dhe aktivitetet!

Written by on 05/06/2018

5 Qershori, Dita Nderkombetare e Mjedisit, eshte dita me e madhe boterore ne mbrojtje te natyres.Kete vit tema e Dites Boterore te Mjedisit eshte Stop Ndotjes nga Plastika.Sipas nje vleresimi, rreth pese miliarde deri ne nje trilione qese plastike perdoren çdo vit ne mbare boten.Edhe pse pjeserisht ajo eshte akoma falas per bleresit, qeset plastike kane nje kosto te larte mjedisore dhe jane nje nga format me te zakonshme te mbetjeve.Ndotja nga plastika eshte nje problem i madh mbareboteror dhe nje nga sfidat me te medha te kohes sone. Aktivitete ne promovimin e Dites Boterore te Mjedist do te mbahet ne disa prej qyteteve kryesore te Shqiperise me forume te hapura, ku do te diskutohet mbi problemet me te ngutshme mjedisore me te cilat perballet vendi yne.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist