Si do të funksionojë TVSH-ja për transportet ndërkombëtare!?

Written by on 10/12/2019

Drejtoria e Përgjthshme e Tatimeve ka publikuar në faqen e saj zyrtare informacionin përsa i përket transportit ndërkombëtar të pasagjerëve nga Republika e Shqipërisë me destinacione jashtë kufirit, i cili është një furnizim shërbimi me shkallë shërbimi me shkallë zero të TVSH-së.Transporti ndërkombëtar i pasagjerëve përfshin transportin ajror ose detar të pasagjerëve që kanë si destinacion një vend jashtë Shqipërisë. Sipas DPT-së, agjencitë e biletave të transportit ndërkombëtar të pasagjerëve të cilët janë në cilësinë e ndërmjetësve transparentë dhe veprojnë në emër dhe për llogari të një personi tjetër ofron shërbimin  si agjent për biletat e udhëtimit për transportit ndërkombëtar të pasagjerëve, duke u tatuar me shkallën zero të TVSH-së. Kur malli i transportuar nuk ka shkuar në destinacion jashtë Shqipërisë, shërbimi i transportit është i tatueshëm me 20%.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist