Shtohen ndertimet e reja ne fushen e hotelerise ne vend

Written by on 30/05/2018

Sektori i ndertimit po kalon nje periudhe mjaft pozitive ndihmuar veçanerisht nga investimet publike. Te dhenat e fundit te INSTAT tregojne se ka nje dyfishim lejesh te dhena per ndertim per periudhen Janar-Mars, sidomos ne kategorine e ndertesave te tjera. Jane 25 leje ndertimi te akorduar ne kete periudhe per hotele dhe struktura te ngjashme akomoduese, çka do te ndihmojne veçanerisht turizmin vitet e ardhshme sa i takon shtimit te kapaciteteve pritese. Ndihmuar edhe nga ulja e TVSH-se per turizmin ne 6%, sipermarresit do te investojne mbi 684 milione leke per ndertimet e reja. Vrulli i ndertimeve per turizem eshte konstatuar qe ne tremujorin e dyte te vitit te kaluar dhe vetem qe nga Prilli 2017 jane akorduar 73 leje per hotele. Ne total, ne nje vit flitet per 3.2 miliarde leke investime ne struktura akomoduese.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist