Se shpejti Kosova lidhet me Malin e Zi nepermjet nje tuneli

Written by on 30/05/2018

Qeveria e Kosoves dhe ajo e Malit te Zi jane duke rishikuar disa politika te rritjes se bashkepunimit, nderkohe qe po shqyrtohet edhe mundesia e heqjes se takses kufitare.Ministri i Transportit dhe Çeshtjeve Detare te Malit te Zi, dhe ministri i Transportit dhe Infrastruktures ne Qeverine e Kosoves, jane takuar ne Prishtine ku kane diskutuar per disa projekte bashkepunimi ne infrastrukturen rrugore, ajrore dhe hekurudhore, thuhet ne nje komunikate te leshuar per media.Aty eshte premtuar se shume shpejte do hiqet taksa kufitare. Nderkohe sa i takon trasportit mes dy vendeve shume shpejt ruga qe lidh Pejen me Rozhajen nuk do jete e vetmja qe bashkon Kosoven e Malin e Zi. Nje menyre tjeter si do mund te qarkullohet ne te dy shtetet eshte nepermjet ndertimit te nje tuneli nderkohe qe lidhja hekurudhore do te jete ajo qe do te marre me shume perparesi.


Current track

Title

Artist

Background