Shqiptaret guximtare bllokohen ne Antarktike, shkak moti i keq!

Written by on 27/12/2018

Dy shqiptare nga Kosova, babe e bije kane mbetur te bllokuar prej 9 ditesh ne majen me te larte Antarktikut, ne polin jugor. Arianit Nikqi dhe vajza e tij nga Peja ishin nisur per ekspedite kur jane bllokuar ne temperaturat deri ne -40 grade celcius ne majen Vinson, 4892 metra e larte, ne motin e acarte dhe ne te ftohtin ekstrem.Ata kane mundur te kontaktojne me familjaret e tyre nepermjet emailit, me ane te pajisjes GPS, e cila u mundeson te shkembejne mesazhe permes satelitit duke treguar se koha eshte e ftohte dhe se rezervat e ushqimit po iu mbarojne. Ata duhet te ktheheshin me date 21 dhjetor por per shkak te mjegulles dhe motit te keq kane mbeteur te bllokuar deri ne nje ndryshim te situates.Dy shqiptaret e Kosoves u pergezuan nga media te ndryshme ne nisje te udhetimit per guximin qe kishin marre per ekspediten ne Antarktike.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist