Shqipëria, popullsia e katërt më e re në Europë. Serbia më e plakura!

Written by on 14/10/2021

Sipas Eurostat, Shqipëria vijon që të jetë një nga popullsisë më moshë më të re të Europës edhe për vitin 2020, ndonëse tendenca është drejt plakjes së popullsisë.  Për vitin 2020-të mosha mesatare ishte 37.2 vjeç duke e renditur vendin si popullsia e katërt më e re në Europë, pas Kosovës, Turqisë dhe Islandës.

Në rajon, popullsia me moshën më të vjetër është Serbia ndërsa në Evropë renditet Italia me gjysmën e popullsisë që është nën moshën 47.2 vjeç./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist