Shkenctarët ndezin alarmin ndaj pijeve energjike

Written by on 11/07/2019

Konsumimi i pijeve energjike po rritet çdo ditë e më shumë në tregun botëror. Pijet të cilat kanë përbërës kryesor kafeinën, “premtojnë” rritje të energjisë mendore dhe fizike. Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, adoleshtentët nuk duhet të konsumojnë më shumë se 100 mg në ditë. Rekomadimet e Akademisë thonë se fëmijët dhe adoleshtentët duhet të largohen nga pijet energjike krejtësisht. Pavarësisht kësaj këshille, studimet tregojnë se 83% e adoleshentëve pinë rregullisht pije të pasura me kafeinë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist