Ja cili është qyteti i humbur Iranian!

Written by on 11/07/2019

Një qytet në Iran, në të cilin janë investuar miliarda dollarë për ndërtimin tij, sot është pothuajse një qytet “fantazëm”. Pardis, vetëm pak kilometra larg Teheranit, filloi të ndërtohej në vitin 2010, por projekti gjigand mbeti i papërfunduar. Aty ishte parashikuar të ndërtohej një zone urbane që do të lidhte qytetet kryesore të Iranit përmes transportit hekurudhor, ku do të kishte spitale, shkolla dhe parqe. Ndërtimi kishte filluar në një kohë kur ekonomia e vendit kishte luhajte  dhe si rezultat, projekti mbeti në gjysmë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist