Shkëmbimet tregtare me këtë shtet paraqesin shifra rekord! Përfitimet që merr Shqipëria janë befasuese!

Written by on 25/12/2019

Shkëmbimet tregtare me Gjermaninë për muajin nëntor të këtij viti janë llogaritur në 7% të totalit duke e renditur këtë vend si partnerin e katërt tregtar. Sipas statistikave zyrtare të Institutit të Statistikave, në muajin nëntor importet drejt Gjermanisë llogariten 4 241 milionë lekë. Ndërsa eksportet 1 199 milionë lekë.Si 11- mujor eksportet drejt Gjermanisë llogariten 13 186 milionë lekë, nga 12 532 milionë lekë që ishin në periudhën janar-nëntor 2018.Sipas raportit mbi tregtinë e jashtme, në rritjen e eksporteve, kontribuesit më të mëdhenj ishin grupi “tekstile dhe këpucë” me rreth 7 019 milionë lekë, pasuar nga grupi “material ndërtimi dhe metale” me 1 579 milionë lekë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist