Sezoni turistik jep efektet ne tregun e kembimit valutor!

Written by on 17/07/2018

Sezoni turistik jep efektet ne tregun e kembimit valutor!

 

Ne tregun e kembimit valutor, fillimi i javes qe perkon me mesin e muajit korrik dhe me nje dinamike te fluksit te turisteve ne vendin tone, ka shenuar forcimin e pozitave te lekut ne kembim me euron.Sipas kursit te BSH-se, euro eshte zhvleresuar me 0.1 leke krahasuar me nivelin e javes se kaluar. Nje euro kembehet sot per 125.88 leke, megjthate sipas eksperteve, nuk shmanget mundesia e rikthimit ne vlerat e javes se kaluar gjate diteve ne vijim. Ekspertet shprehen se, fluksi i larte i turisteve do te vazhdoje te ndikoje ne forcimin e monedhes vendase Lek, megjithese nderhyrjet e Bankes Qendrore ne tregun valutor kane zbutur ndjeshem renin e lire te monedhes europiane.

banka e shqiperise


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist