Rritet siperfaqja e “Zones se Vdekur” ne Detin Arabik!

Written by on 30/04/2018

Rritet siperfaqja e “Zones se Vdekur” ne Detin Arabik!

Fillimisht pamundesia teknologjike dhe me vone pirateria, konfliktet e shumta dhe te njepasnjeshme ne rajon dhe pasiguria qe grupe shkencetaresh te studionin zonen, e kishin lene ne harrese ate qe njihet si “Zona e Vdekur” me e madhe ne glob ne te cilen ka mungese te theksuar oksigjeni. Kjo zone shtrihet ne Detin Arabik. Nje grup shkencetaresh studiuan me sonda deri ne 1 mije meter thellesi gjendjen e flores dhe faunes dhe thone se rezultatet e perfituara jane me alarmante nga sa mendohej. Sipas tyre, ajo qe njihet si “Zona e Vdekur” eshte 4 here me e madhe si hapesire nga sa besohej deri me tani. Shkencetaret thone se ne 80 mije kilometra katrore nuk gjeten gjurme jete nenujore dhe shume pak bimesi.Shkak per kete eshte uji i ngrohte dhe i varfer me oksigjen, ky i fundit i domosdoshem per gjallesat dhe bimesine detare.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist