Risite teknologjike 2019!

Written by on 31/12/2018

Risite teknologjike 2019

Jo vetem 5G, 2019 do te jete edhe viti i smart speaker dhe i sistemeve te Inteligjences Artificiale.Kete e pohojne ekspertet e teknologjise ne raportin e fundvitit, per parashikimet per 12 muaj e ardhshem ne boten hi-tech. Raporti shkruan se Kina do te rrise edhe fuqine e saj teknologjike. Gjate 2019 do te shiten 164 milione smart speaker. Natyrisht 2019 do te jete edhe viti i rrjeteve te para 5G. 25 operatore do te perdorin sherbimet e gjenerates se peste dhe 25 te tjere do t’i sjellin ato ne treg deri ne vitin 2020. Aktualisht, jane 72 kompani telekomunikacionesh qe po testojne oferten 5G. Pritet qe gjate 2019 te shiten me shume se 1 milion celulare me 5G. Perdorimi i Inteligjences Artificiale do te perhapet gjithnje e me shume ne kompani, 70% e kompanive qe do te perdorin Inteligjencen Artificiale. Ne industrine boterore te prodhimit, printimet 3D do te njohin nje zhvillim te rendesishem. Ne nje bote gjithnje e me shume hi tech, nje mjet “i vjeter” komunikimi si radio, do te mbetet i rendesishem. Nderkohe ne 2019 priten edhe daljet e Play Station 5, Samsung galaxy S10 apo serine e radhes se iPhone. 2019 do te jete edhe viti i energjise se rinovueshme ne te cilin pritet hapja e parkut solar me te madh ne bote ne Egjipt, por edhe rritja e perdorimit te makinave elektrike, shitja e njesie te te cilave do te arrije ne 5.9 milione.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist